De moordclub (op donderdag)

eBook, 432 pages

Nederlands language

Published by Cargo.

ISBN:
9789403197708
4 stars (1 review)

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

'De moordclub (op donderdag)' is een hilarische whodunit met vier hoogbejaarde speurneuzen, en een perfecte mix van Agatha Christie en Hendrik Groen.

1 edition

Studio Osman

4 stars

Een Britse tv presentator schrijft een thriller, en in een paar jaar tijd er nog drie. Allemaal succesvol. Het eerste deel, zijn debuut, zit zo goed in elkaar dat ik sterk het vermoeden heb dat hier een team van schrijvers aan de slag is geweest en/of chatGPT. Als hij in zijn dankwoord dan ook nog eens heel team aan mensen gaat bedanken bevestigd dit alleen maar mijn vermoeden.

Maar of hij het nu helemaal alleen schreef of alleen met chatGPT, feit is dat het wel een heel goed boek is. Genoeg spanning, grappig, met sterke karakters en veel vaart. Deel twee ligt alvast klaar.

Na een paar zeer goed vertaalde boeken te hebben gelezen was deze vertaling een kleine teleurstelling. Ondanks, of misschien wel dankzij, twee vertalers zaten er een paar storende fouten in, typisch Engelse zegswijzen letterlijk vertaald bijvoorbeeld. Slordig en stom tegelijk. Dat had chatGPT vast beter gekund.

Subjects

  • Mystery
  • English literature